Мина повече от месец, откакто общинският съветник предизвика катастрофа, избяга

...
 Мина повече от месец, откакто общинският съветник предизвика катастрофа, избяга
Коментари Харесай

Близки на убити в катастрофи искат оставката на общинския съветник Благовест Георгиев

 
Мина повече от месец, откогато общинският консултант провокира злополука, избяга и отхвърли тест за алкохол и дрога
 

Близки на убити във войната по пътищата ще участват през днешния ден на сесията на Столичния общински съвет. От фондация " Ангели на пътя " ще се съберат в 10:00 в Столична община с вярата да приказват с общинския консултант Благовест Георгиев.

" В момента той е самостоятелен общинар и продължава да взима голяма, над 5000 лева, заплата. Ние настояваме пътните рецидивисти да напущат непринудено висши държавни и общински позиции ", съобщи пред " Труд news " Нинелла Върбанова от " Ангели на пътя ". Тя губи своя брат в брутална злополука поради използвал марихуана лидер.

Върбанова е безапелационна, че в случай че през днешния ден Георгиев не си подаде оставката, при идващите съвещания на СОС близки и родственици на жертви на пътя ще блокират Столична община.



" Георгиев към момента не е подал оставката си, въпреки тя да му беше категорично поискана от партийната група, Борис Бонев и столичния кмет Васил Терзиев ", означи тя. 

" На 25.04.2024 имахме среща с кмета Васил Терзиев и с ръководителя на СОС Цветомир Петров, от която разбрахме, че Георгиев просто си е изключил телефона след случая и не благоволява да дава пояснения. Според в този момент настоящата нормативна уредба, задоволително е отсъстващите общински съветници просто да напишат на хвърчаща записка за какво ги няма и всичко е наред ", добави още Върбанова.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР